NL | FR | EN
31
okt
Geschreven in: Communicatie, Tolken, Zakelijk
Gepost door: Marie Hélène de Cannière

[Cliquez ici pour le français]

Elowatte? Eloquentia, onze nieuwe afdeling die gespecialiseerd is in sociaal overleg en human resources. Met de sociale verkiezingen van 2020 in aantocht, is het namelijk geen overbodige luxe om nu al te kiezen voor een partner die u ondersteunt tijdens uw meertalig sociaal overleg.

Degelijk sociaal overleg staat of valt onder andere met een rimpelloze communicatie. En dat kan alleen als iedereen zich in zijn moedertaal kan uitdrukken. Daarom is het geen overbodige luxe om als meertalig bedrijf tolken in te schakelen. Die kunnen u bij zo’n sociaal overleg bijstaan zodat iedereen de vergadering kan volgen in zijn moedertaal. Ons interne team van ervaren tolken schoolt zich bovendien regelmatig bij in de nieuwe wetgeving, zodat ze helemaal mee zijn om uw sociaal overleg optimaal te laten verlopen.

Denkt u nu: ‘Tolken inhuren, allemaal goed en wel. Maar ik ben daar helemaal niet voor uitgerust! Ik heb geen tolkencabine in het bedrijf.’ Geen paniek. U hoeft helemaal geen eigen cabine te hebben om tolken te kunnen inhuren. U kunt die cabine eenvoudigweg huren bij Eloquentia.

Voor kleine groepen kunnen de tolken van Eloquentia ook draagbare fluistersets meenemen. In dit geval krijgt iedere deelnemer een koptelefoon. En wie wil spreken, spreekt gewoon luid genoeg zodat iedereen, en dus ook de tolken, hem kan verstaan. Zo kan iedereen het meertalig sociaal overleg perfect volgen.

Tenminste, als ook alle documenten die u tijdens het overleg gebruikt in alle nodige talen beschikbaar zijn. Vergeet zeker ook niet de voorafgaande documenten, zoals de agenda en de uitnodiging, in alle talen op te maken. Hoe duidelijker alle afspraken en communicatie zijn vooraf, hoe efficiënter het uiteindelijke sociaal overleg zal verlopen. Iedere deelnemer moet duidelijk weten wat er van hem verwacht wordt tijdens het overleg. Daarvoor kunt u een beroep doen op de gespecialiseerde vertalers van Eloquentia.

Wij hopen dat we u met deze tips op weg geholpen hebben naar geslaagde sociale verkiezingen.

Wij zijn er alvast klaar voor. U hopelijk binnenkort ook?

Terug naar overzicht
Marie Hélène de Cannière

Marie Hélène werkt bij Déesse als tolk, vertaalster en Business Developer. Ze heeft een Master in Vertaalkunde, een MBA in Marketing Management, een doctoraat in TEW en een postgraduaat conferentietolken.